Wilden Pomp Capaciteitsgrafiek

Capaciteits Curves

Voor een optimale levensduur en prestatie moeten de pompen zodanig worden gespecificeerd dat bij dagelijks gebruik de karakteristieken van het vloeistofproces in het midden van de curve liggen.  In Wilden pomp manuals treft u meerdere capaciteitscurves aan voor metalen en kunststof pompen. Deze curves zijn uniek omdat de membranen niet alle dezelfde slaglengte hebben. De vier meest voorkomende curves zijn:

  1. Rubber-fitted pumps
  2. Ultra-Flex™-fitted pumps
  3. Thermoplastic (TPE)-fitted pumps
  4. Teflon®-fitted pumps.

U vindt de curves terug in het Engineering, Operation, and Maintenance manual (EOM’s).

Zo leest u de Wilden performance curve

Bepaal de capaciteit (liter/min) voor uw toepassing en bereken de tegendruk in uw persleiding. Uw werkpunt is het raakpunt van de lijnen voor de tegendruk (vindt u op verticale as) en de capaciteit (vindt u op de horizontale as). Nu u het werkpunt heeft bepaald, kunt u de benodigde persluchtdruk (of werkdruk) en het luchtverbruik aflezen in de curve. Zoek de lijn die het dichtst bij uw werkpunt ligt en volg deze naar links tot de verticale as. Dit is de persluchtdruk die u nodig heeft om de capaciteit te halen bij uw werkpunt. Zoek vervolgens de rode lijn die het dichtst bij uw werkpunt ligt en volg deze naar boven waar zich de getallen bevinden. De getallen geven de benodigde hoeveelheid lucht aan die u nodig heeft om de capaciteit te halen bij uw werkpunt.

wilden-membraan-pomp-pump-flow-curve

Om 394 lpm (104 gpm) vloeistof te verpompen bij een tegendruk van 1.4 bar (20 psig) heeft u 4.1 bar (60 psig) persluchtdruk nodig, en 102 Nm3/hr (60 scfm) aangezogen lucht voor uw compressor. De cirkel in de curve geeft het werkpunt van de bijbehorende tegendruk en capaciteit.

Temperatuurlimieten

Temperatuurlimieten zijn alleen gebaseerd op mechanische belasting. De maximale temperatuurlimieten kunnen significant worden aangetast door chemicaliën. Raadpleeg WILDEN’s chemical resistance guide voor chemische geschiktheid en temperatuurlimieten voor de te verpompen vloeistoffen.

Aanzuigcapaciteit van uw WILDEN pomp

De aanzuighoogte zoals vermeld in ieder specifiek pompmanual is de maximum hoogte (diepte) die de pomp kan aanzuigen. Een curve met een overzicht van de aanzuighoogtes van de verschillende soorten membranen vindt u in het manual. Aanzuighoogtes zijn gebaseerd op water.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?


Bent u benieuwd hoe onze membraanpompen van betekenis kunnen zijn voor het presteren van uw bedrijf?

Contact