Luchtverdeelsystemen

Het hart van de WILDEN membraanpomp is het luchtverdeelsysteem. Dit systeem zorgt voor de aandrijving van de pomp door de luchtkamers achter de pompmembranen om beurt van perslucht te voorzien. WILDEN luchtverdeelsystemen onderscheiden zich door eenvoud, efficiëntie, betrouwbaarheid en een minimale kans op bevriezing.
WILDEN heeft verschillende luchtverdeelsystemen. Elk systeem heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingsgebieden.

Pro-Flo SHIFT™

Het Pro-Flo SHIFT™ systeem is de nieuwe standaard voor luchtgedreven membraanpompen en zorgt voor een enorme sprong voorwaarts in de energie-efficiëntie en prestaties. Het eenvoudige ontwerp van het WILDEN Pro-Flo SHIFT™ systeem stelt geen extra eisen aan u als gebruiker. Uw WILDEN pomp houdt dezelfde vloeistof- en persluchtaansluitingen. Er zijn dus geen aanpassingen nodig aan uw leidingwerk of investeringen in kostbare externe elektronica. U kunt elke WILDEN pomp met dit systeem direct inzetten. Door het toevoegen van een extra piston die de persluchttoevoer afsluit voor het einde van de pompslag kan u met het Pro-Flo SHIFT™ systeem tot 60% perslucht besparen.

Accu-Flo™

Wilden Accu-Flo™ pompen (¼”, ½” en 1″) gebruiken een elektrische impuls, in plaats van een drukverschil, om de pomp te laten schakelen. De luchtschuif is een elektrisch bediend 2-positie, 4-weg ventiel. Het Accu-Flo™ systeem kan rechtstreeks bediend worden door een PLC. Accu-Flo™ heeft geen oliesmering nodig en heeft een absolute aan/uit betrouwbaarheid. Het systeem is leverbaar met spoelen in diverse spanningen en is ook voor ATEX zones leverbaar.

Pro-Flo™

Het Pro-Flo™ systeem gebruikt een stuurmechanisme en een asymmetrische luchtschuif, de combinatie van beide voorkomt dat de pomp in een zogenaamde middenstand stopt. Pro-Flo™ heeft een superieure aan/uit betrouwbaarheid bij toepassingen in industriële processen waarbij de pomp onder alle omstandigheden in bedrijf moet blijven. Het ontwerp van de afdichtingen en de zeer nauwkeurige toleranties garanderen een optimale werking en efficiënt perslucht gebruik. De bewegende delen in het luchtverdeelsysteem en hun onderlinge afdichtingen hebben een zeer laag wrijvingscoëfficiënt, met als resultaat dat het Pro-Flo™ systeem geen oliesmering nodig heeft.

Turbo-Flo™

Het Turbo-Flo™ systeem bestaat uit een externe luchtschuif die voorzien is van poorten welke in verbinding staan met het hart van de pomp. Het systeem gebruikt drukverschil om de pomp te laten schakelen en heeft geen lagers of afdichtingen die onderhoud vragen. De toleranties tussen het huis en de plunjer van de luchtschuif zijn voldoende groot om ondanks eventuele vervuiling of vocht in de perslucht, het luchtverdeel-systeem storingsvrij te laten werken. Het Turbo-Flo™ systeem gebruikt glyd™ O-ringen, waarin PTFE® is aangebracht voor een langere levensduur.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?


Bent u benieuwd hoe onze membraanpompen van betekenis kunnen zijn voor het presteren van uw bedrijf?

Contact